Pozivamo sve amaterske i profesionalne astronome, entuzijaste i zaljubljenike u nebo i svemir, da se od 10. do 13. siječnja 2019. godine pridruže već organiziranim aktivnostima ili da organiziraju vlastitu aktivnost u sklopu programa 100 sati astronomije. Aktivnosti mogu biti šarolike, od predavanja i radionica vezanih uz astronomiju do organiziranih promatranja neba.
Više ćete saznati na IAU100 internetskoj stranici 100 sati astronomije, i svoj događaj svakako registrirajte. Sudionici i organizatori ulaze u izbor za vrijedne nagrade.

100 sati astronomije obilježava početak cjelogodišnje proslave stote obljetnice Međunarodnog astronomskog saveza (IAU prema International Astronomical Union), skraćeno IAU100. U organizaciji mogu sudjelovati svi: od astronomskih društava, vrtića, osnovnih i srednjih škola, fakulteta, odgajatelja, učitelja, profesora, znanstvenika i jednostavno zaljubljenika u nebo i svemir,  do Ministarstava i političara.

Sva pitanja šaljite nam na [email protected] ili nam se javite preko FB stranice Astroučionica, a možete se javiti i izravno Vernesi Smolčić ([email protected]) ili nekome iz hrvatskog tima koordinatora IAU100 proslave:

Vernesa Smolčić (voditeljica), Fizički odsjek PMF-a Sveučilišta u Zagrebu, kontakt: [email protected]
Vibor Jelić (zamjenik voditeljice), Institut Ruđer Bošković, kontakt: [email protected]
Antun Boroš, Astronomsko društvo ”Kumova slama”, Daruvar kontakt: [email protected]
Zvonimir Drvar, Tehnički muzej ”Nikola Tesla”, kontakt: [email protected]
Sandra Ivković, Osnovna škola Vjenceslava Novaka u Zagrebu, kontakt: [email protected]
Jelena Vlahović, Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, kontakt: [email protected]