Imate prijatelja, prijateljicu ili nekog mališana koji voli svemir i astronomiju i željeli biste ih razveseliti astronomskim darom, ali ne znate što odabrati? Astronomski darovi nisu lak izbor. Ali ne brinite, evo trinaest ideja za astronomske poklone, koje će vam pomoći riješiti sve brige. Mnoge od njih vode na e-trgovinu Astroshop, koja je partner Astroučionice i odlična, provjerena specijalizirana astrotrgovina s brzom i povoljnom dostavom u Hrvatsku (i drugdje).

A ako nakon čitanja ovog teksta i dalje budete nesigurni što biste poklonili, uvijek možete voljenoj osobi darovati Astroshopov poklon bon.

1) Poučne igračke za djecu

Ako želite razveseliti nekog od vaših najmlađih poučnim astrodarom, bacite oko na ponudu zabavnih i poučnih astroigračaka tvrtke Learning Resources, čije se cijene kreću već od stotinjak kuna. (Klikom na pojedinu sliku u nastavku saznat ćete pojedinosti o pojedinačnim proizvodima.)

Learning Resources GeoSafari® Motorised Solar System Learning Resources Puzzle Globe 20cm Learning Resources Primary Science® Big View Binoculars Learning Resources Inflatable Solar System Set

2) Plišanci: planeti, zvijezde, kometi i crne rupe

Tko ne voli plišane igrače? A ovi nebeski prijatelji – plišani planeti, sateliti, zvijezde, kometi i crne rupe – neodoljivi su. Cijene im kreću od 180 kuna.

Zemlja Celestial Buddies Our Precious Planet Mars Celestial Buddies Mars Jupiter Celestial Buddies Jupiter Merkur Celestial Buddies Mercury Neptun Celestial Buddies Neptun Crna rupa Celestial Buddies Black Hole Sjevernjača Celestial Buddies Polaris Komet Celestial Buddies Comet

3) Slikovnica “Psi u svemiru”

Slikovnica je uvijek lijep dar za djecu, ali i za roditelje. A poučna slikovnica još je bolji izbor koji će mnogi roditelji znati cijeniti :).

Slikovnica “Psi u svemiru”, u čijem sam nastanku i ja sudjelovala (pa ako imate primjedbe na astronomske povijesne činjenice u njoj, meni možete doći kucati na vrata! 🙂 ) upravo je takva slikovnica! U njoj je ispričana priča o psima koji su čovjeku pomogli da jednoga dana poleti u svemir. Pripovjedačica je djevojčica čija je obitelj udomila napuštenu kujicu Kimu, koja joj je vrlo brzo postala najbolja prijateljica. Nježne i tople ilustracije akademske slikarice i ilustratorice Dubravke Kolanović savr&sca