SkyWatcher 130/650 MiniAZ

4190,00 kn

Proizvod: reflektorski teleskop
Promjer objektiva: 130 mm
Žarišna duljina: 650 mm
Žarišni omjer: f/5
Montaža: alt-azimutalna, automatizirana (SynScan aplikacija)
Uz teleskop dolaze: 25 i 10 milimetarski okulari s prividnim vidnim poljima od 52 i 40 stupnjeva, te koji daju povećanja od 26 i 65 puta, tražilac s crvenom točkom StarPointer i alt-azimutalna, motorizirana montaža MiniAZ
Isporuka: 7 – 14 dana (GLS dostava u Hrvatskoj ili preuzimanje u Teleskop centru, Tuškanova 31, Zagreb,  uto-sri: 09-17, čet-pet: 10-18, sub: 09-13)

Dostupno uz narudžbu

Opis

Opis

Reflektor ovih dimenzija dobar je izbor kako za planete, tako i za objekte dubokog neba. 130 mm zrcalo prikuplja 30% više svjetlosti od 114 mm verzije te ima bolju svjetlosnu moć za opažanje objekata dubokog neba i detalja na planetima. Zrcalo je parabolično, što osigurava oštru sliku i na većim povećanjima, što je važno za teleskope kratkog fokusa.

MiniAZ motorizirana montaža s GoTo mogućnosti će vam pomoći da lakše nađete željeni objekt, kao što su planeti, maglice, zvjezdani skupovi, galaksije iz mnogih kataloga (uključeno 42,900+ objekata iz M, NGC, IC i SAO kataloga). Nakon inicijalne kalibracije, sve što trebate napraviti jest odabrati objekt u aplikaciji i montaža će ga automatski pronaći na nebu te ga odmah možete vidjeti u okularu teleskopa. Montažom se može upravljati preko preko WiFi mreže u kombinaciji sa SynScan i SkySafari Plus ili SkySafari Pro aplikacijama na vašem pametnom telefonu ili tabletu. Opcija je i korištenje pomoću ručnog SynScan kontrolera koji se prodaje posebno.

Teleskop dolazi s 25 mm i 10 mm okularima te StarPointer tražilom s crvenom točkom.

PARTNERI

Arhiva članaka

Prijavite se na naš Astroletak!

Prijavite se na naš Astroletak!

 

I jedanput mjesečno slat ćemo vam obavijesti iz svemira :)

Uspješno ste se prijavili!